Page 23 - Keittiöideoita
P. 23

                                 Hyvän keittiösuunnittelun perustana on tuntea keittiössä tapahtuvat toiminnot ja säilytystar- peet. Eri toimintoja helpottamaan on erilaisia kaappiratkaisuja. Esimerkiksi alakaapeissa kokonaan ulosliukuvat laatikot tuovat kaikki tavarat helposti esille otettaviksi. Paras hyöty laatikoista saavutetaan, kun laatikot sisuste- taan käyttötarpeen mukaisilla lisätarvikkeilla.
Eri toimintojen mukaan sisustettujen kaappien sijoittelulla on suurta merkitystä siihen, miten työt sujuvat keittiössä. Alueiden sijoitteluun kannattaa kiinnittää huomiota.
Blumin Dynamic Space - tilankäyttöjärjestel- mä jakaa keittiön toiminnot viiteen vyöhykkee- seen; elintarvikkeiden varastointi, tavaroiden varastointi, puhdistus, työskentely ja ruuan- laitto.
Oikein suunnitelluilla kalusteilla ja niiden oikealla sijoittelulla pystyt hyödyntämään käytettävissä olevan tilan tehokkaasti ja työskentelysi keittiössä helpottuu.
Dynamic Space auttaa keskittymään tärkeisiin näkökulmiin keittiösuunnittelussa ja varuste- valinnoissa:
ƒ Tehokkaan ja riittävän varastointitilan suunnittelu
ƒ Keittiövyöhykkeen suunnittelu
ƒ Hyllyjen käytön välttäminen alakaapeissa
ƒ Kokonaan ulostulevien laatikostojen valinta
Lisätietoa Dynamic Space-tilankäyttöjärjes- telmästä saat netistä Blumin sivuilta, johon löydät linkin osoitteesta www.hahle.com
Yksisivuinen keittiö
KEITTIÖVYÖHYKETYYPIT
                                                        L-mallinen keittiö
Saarekemallinen keittiö
Keittiö jossa ei ole selkeitä alueita = kävelyä 264 m päivässä, eli noin 1927 km 20 vuoden aikana
                       Kaksisivuinen keittiö
G-mallinen keittiö
Tilankäyttöjärjestelmällä suunniteltu keittiö = kävelyä 210 m päivässä eli noin 1530 km 20 vuoden aikana. Säästö 397 km (20%)
             U-mallinen keittiö
      23















































































   21   22   23   24   25