Page 16 - Merimies 2 2015
P. 16

JäRJESTöUUTiSiA
Merimies-Unionin valtuusto:
Työllisyyspolitiikan hoidossa ei saa toistaa
1990-luvun laman alun virheitä - Ihmisestä on pidettävä huolta vaikeinakin aikoina -
Merimies-Unioni on huo- lissaan yhteiskunnan heikompiosaisistahal- litustunnustelujen al- la. Vaalien voittajapuo- lueissa vahvana teema-
na on yrittäjyys ja yhteiskunnan kilpailukyky hinnalla millä hyvänsä. Maan elvytys ei voi perustua kovakätiseen leikkauspolitiikkaan: on muistettava mitä Suomelle tapahtui 90-luvun alussa. Rajut leikkaukset eivät pa- rantaneet massatyöttömyyden vaivaamaa maata, vaan syöksivät monet ihmiset ja ko- konaiset perheet entistä syvempiin henkilö- kohtaisiin ahdinkoihin, joiden jäljet tuntu- vat vieläkin.
Suomi saadaan nousuun pitämällä ih- misestä huolta vaikeinakin aikoina. Kan-
samme on pieni ja kaikille tarjolla oleva terveydenhuolto, ilmainen koulutus ja työntekijän kehittämiseen panostaminen tuottavat osaamista, jonka pohjalta pon- nistavat myös yrittäjyys ja uudet innovaa- tiot. Tarvitaan tekoja ja tarvitaan tekijöitä. Hyvinvointi ja vaikeista ajoista yli pääsemi- nen perustuvat yhdessä tekemiseen, tu- keen ja kannustamiseen. Työmarkkinoita ei hallita komentajakapteeni-mentaliteetilla ylhäältä alaspäin komentamalla.
Suomalaisella työmarkkinapolitiikalla on synnytetty maailman vakain valtio, jossa yri- tysten on hyvä toimia. Yhteiskuntamme pe- rustuu neuvottelun kulttuuriin ja sitä tulee jatkossakin vaalia. Suomea eivät uhkaa luonnonkatastro t tai yhteiskunnan epäva- kaus. Maastamme löytyy osaamista. Monet
kansainväliset yritykset ovat siirtäneet toi- mintojaan viime vuosina Suomeen. Maa- hammeonhoukuteltavamäärätietoisestija kansallisella ylpeydellä lisää investointeja.
Työ tuo turvaa ja takaa yhteiskunnan jat- kuvuuden. Repaleiset työsuhteet ja nolla- tuntisopimusten yleistyminen tekevät ih- misten elämästä epävarmaa eivätkä tuo Suomelle toivottua jatkuvuutta. Tulevan eduskunnan ja hallituksen tärkein tehtävä on luoda edellytyksiä, että myös näillä ih- misillä on uskoa omaan työhönsä ja tule- vaisuuteensa. Yhteiskunnan jakautuminen heikko- ja hyväosaisiin on katkaistava. el- vyttäminen ei saa perustua Thatcher-malli- seen ”köyhät kyykkyyn” kuritukseen, vaan heikommassa asemassa olevien auttami- seen vaikeina aikoina.
16 MS // 1 • 2015


































































































   14   15   16   17   18