Page 6 - MS_5_2018
P. 6

                 ”Palautamme tonnistoa suomalaisiin käsiin”
 100 % SUOMALAISOMISTEINEN VARUSTAMO
SUOMALAISOMISTEINEN VARUSTAMO JA ALUKSET Aalto Shipping on sata- prosenttinen suomalais- omisteinen yhtiö. Varustamon kaikki alukset seilaavat Suomen lipun alla.
MERENKULUN TYÖPAIKKOJA
Varustamo panostaa suomalaisten merenkulkijoiden tulevaisuuteen. Varustamo tarjoaa nuorille harjoittelupaikkoja aluksillaan. Varustamon Suomen lipun alle saapuneet alukset tarjoavat uusia työpaikkoja suomalaisille merimiehille.
”Miehistö tekee laivan.”
- Toimitusjohtaja Tatu Laurila
HUOLTOVARMUUS
Varustamon Suomen lipun alla seilaavat alukset ovat kotimaalle merkittävä turva kriisitilanteessa. Vastaavan kokoluokan aluksia ei ole Suomessa tarjolla.
Kaluston lisäksi huoltovarmuus pitää sisällään kotimaisen merenkulun osaamisen ja miehistön saatavuuden. Varustamo katsoo pidemmälle tulevaisuuteen ja tekee pitkäjänteistä työtä kotimaisen merenkulkuelinkeinon eteen.
 M/s Airisto
Rakennettu: 2 000 Pituus: 132 m Syvyys: 16 m Paino: 8 734 (DWT) 1 A -jääluokka
Laivassa kaksi erillistä lastiruumaa, osittaiset välikannet. Lastitilojen suuruus jopa 12 700 kuutiometriä.
M/s Airisto on monikäyttöinen lastialus, jolla voi kuljettaa erilaisia lasteja konteista lähtien.
M/s Airisto aloittaa kotimaassa Meriaura-varustamon rahtauksessa. Sopimus on monivuotinen ja laiva ajaa erilaista irtolastia Itämeren ja Pohjanmeren alueella. Inkoosta M/s Airiston kyytiin lastattiin ensimmäiselle matkalleen sepeliä, jota käytetään Itämeren kaasuputken pohjanrakennustöissä.
6 MS // 5 • 2018   4   5   6   7   8