Page 16 - Yrityskatsaus 1 2017
P. 16

Ruokatuotanto kuormittaa Itämerta. Kuormituksen vähentämiseksi K-ruokakauppoihin onkin jo tullut kiertotalousmallin mukaisia tuotteita.
K-ryhmässä edistetään kiertotalousratkaisuja
Kiertotalous edellyttää muutoksia totuttuihin toimintatapoihin. K-ryhmässä kehitetään innovatiivisia kiertotalousratkaisuja kaikilla toimialoilla.
Pirjo Nieminen, vastuullisuusviestinnän asiantuntija, Kesko Oyj
Kesko on sitoutunut tukemaan toiminnassaan YK:n kestä- vän kehityksen tavoitteita
(Sustainable Development Goals, SDGs). Luonnonvarojen kestävän käytön ja kier- totalouden edistäminen on keskeinen osa Keskon vastuullisuusohjelmaa.
On nähtävissä, että kiertotalous vai- kuttaa – ehkä nopeastikin – kaupan alan perusteisiin ja toimintamalleihin. K-ryhmän menestyksen takaamiseksi
on tärkeätä, että kykenemme tunnista- maan uudet liiketoimintamahdollisuudet. Myös asiakkaamme arvostavat ja vaativat meiltä kestäviä palveluita.
Uusimpia tekojamme kiertotalou- den edistämiseksi ovat saaristolaiskala- pihvi, kiertokassi, kaupan biojätteestä valmistetun biokaasun hyödyntämi- nen uusien tuotteiden valmistuksessa, Kinkkutemppu-kampanja ja rautakaupan työvälineiden vuokrauspalvelu.
Saaristolaiskalapihvi lisää kestävää kalastusta
Särkikalojen (lahna ja särki) kalastus ihmisravinnoksi vähentää tehokkaasti Itämeren ympäristökuormitusta. Ruoan tuotanto on yksi suurista Itämeren kuor- mittajista, ja ravinteiden kierrättäminen kalastamalla vesistöistä takaisin hyöty- käyttöön on osa kiertotalousmallia.
Huhtikuussa 2017 K-ruokakauppoihin tulikin ensimmäinen suomalaisesta
16 Yrityskatsaus 1/2017 • Yritykset ja kestävä kehitys


































































































   14   15   16   17   18