Page 14 - Yrityskatsaus
P. 14
Yhä useampi asiakas on kiinnostunut raaka-aineiden alkuperästä ja ruuan ympäristövaikutuksista.
Kotipizza valitsi suljetun kierron
Pohjoismaiden suurin pizzaketju Kotipizza painottaa ruuassaan vastuullista alkuperää ja tuotantotapaa. Kesällä 2018 rucolasalaatti vaihdettiin kotimaiseen rucolanversoon, joka tuotetaan suljetulla kierrolla.
Anna Rahikainen, sisäisen viestinnän päällikkö, Kotipizza Group Oyj
Rucolanverson kasvattaa suoma- lainen Kotipellon Puutarha, Kotimaiset Kasvikset ry:n audi-
toima laatutarha. Se hyödyntää suljetun kierron mallia, joka perustuu mahdolli- simman pitkälle vietyyn kierrätykseen. Kotipellon mallissa kasvientuotanto ja kalankasvatus läheisessä kasvattamossa ruokkivat toisiaan. Ravinnepitoinen vesi kiertää kaloilta kasveille, jolloin veden ravinteet ja hiilidioksidi saadaan talteen ja valjastettua hyödyttämään kasveja.
Tarvittava energia tuotetaan omassa biokaasulaitoksessa kasvihuoneen, kalan- kasvattamon ja ympäristön biojätteistä. Näin säästyy vettä ja energiaa. Tämän ansiosta rucolanversolla on lähes neut- raali hiilijalanjälki.
Tuotannossa on myös pyritty koko- naisvaltaiseen ympäristöystävällisyyteen. Kierrossa syntyvä jäte pystytään kierrät- tämään ja käyttämään energiantuotan- nossa. Kasvien kasvatuksessa käytetään ainoastaan biologisia torjunta-aineita.
Tuotekehitystiimi etsii jatkuvasti luonnonmukaisia ja ympäristöystävällisiä raaka-aineita.
Kuva © Kotipizza
14 Yrityskatsaus 1/2018 • Kasvun uusia mahdollisuuksia