Page 15 - Yrityskatsaus
P. 15
TIETOA KOTIPIZZASTA
Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizza- ketju, jolla oli tilikauden 2017 lopussa 266 ravintolaa. Ketjun ravintoloiden myynti tilikau- della 2017 oli 106,3 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia ravin- toloista johtaa itsenäinen fran- chisingyrittäjä. Kotipizza-ketju on osa Kotipizza Groupia, joka listautui Helsingin pörssiin vuonna 2015. Konserniin kuulu- vat myös hankinta- ja logistiik- kayritys Helsinki Foodstock Oy, meksikolaistyyppinen ravinto- laketju Chalupa, burgerketju Social Burgerjoint ja kansain- välisille markkinoille suunnattu No Pizza. Tilikaudella 2017 Kotipizza Groupin liikevaihto oli 79,9 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA 8,52 miljoonaa euroa.
kotipizzagroup.com/fi
TIETOA KOTIPELLON PUUTARHASTA
Kotipellon puutarha on vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka toimii Länsi-Suomessa
ja työllistää perheenjäsenten lisäksi yli 20 ihmistä. Mimis- tuotteet ovat Suomessa kas- vatettuja, huippulaadukkaita vihanneksia. Lisäksi puutarha kasvattaa versoja ja syötäviä kukkia.
www.mimis.fi
Kotipellon Puutarha hyödyntää suljetun kierron mallia, joka perustuu mahdollisimman pitkälle vietyyn kierrätykseen.
Valaistukseen käytetään energiatehok- kaita ledejä ja tuotteiden pakkausmate- riaali on 90-prosenttisesti kierrätettyä muovia. Kasvit kerätään, pakataan ja tar- kistetaan suurilta osin käsityönä.
Suljettu kierto tekee ruokatuotannosta kestävää
Kotipellon puutarha on ainoa tuot- taja Suomessa ja yksi ensimmäisistä Euroopassa, joka soveltaa suljetun kier- ron mallia. Maailmallakin se on toistai- seksi käytössä vain muutamassa tuotan- tolaitoksessa.
”Mimis-rucolanverso oli meille sel- keä valinta. Pyrimme toiminnassamme edelläkävijyyteen, ja suljetussa kier- rossa on potentiaalia ruokatuotannon kehittämisessä kestävämpään suun- taan. Hankkimalla raaka-aineita juuri Kotipellon puutarhalta pystymme vähen- tämään ympäristökuormitustamme ja asettamaan vastuullisen hankinnan riman piirun verran korkeammalle”, Kotipizza Groupin keittiömestari Risto Mikkola kertoo.
Kuva © Kotipellon puutarha
Rucolanverso on täytteenä useassa piz- zassa. Se on saanut positiivisen vastaan- oton Kotipizza-ravintoloissa, varsinkin kun yhä useampi asiakas on kiinnostu- nut raaka-aineiden alkuperästä ja ruuan ympäristövaikutuksista. Versossa vetoaa kotimaisuuden ohella sen pehmeä maku, runsas rakenne ja se, että versossa on täy- sikasvuiseen kasviin verrattuna monin- kertainen määrä vitamiineja ja ravinteita, esimerkiksi nitraattia.
Ketjun tuotekehitystiimi etsii jatku- vasti luonnonmukaisia ja ympäristöystä- vällisiä raaka-aineita.
”Pyrimme jatkossakin tuomaan asiak- kaidemme lautasille herkkuja, jotka on tehty laadukkaista, vastuullisesti tuo- tetuista ja turvallisista raaka-aineista. Sellaista ruokaa voi tarjoilla ja nauttia hyvillä mielin”, Mikkola sanoo.
Katso videolta, miten suljettu kierto toimii
Kasvun uusia mahdollisuuksia • Yrityskatsaus 1/2018 15