Page 26 - Merimies 5 2016
P. 26

26
MS // 5 • 2016
tiinan sienisalaatti
Tiina Kyyhkynen on oppinut tämän sie- nisalaatin ohjeen taannoin esimiehel- tään ja pitänyt sen Masteran yhtenä joulutraditiona.
200 g ryöpättyjä suolasieniä
1/2–1 punasipuli
(määrä riippuu sipulin koosta ja siitä, pitääkö sipulista)
Hakattua tuoretta tilliä 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
Myllystä mustapippuria tai valkopippuria (riippuu, kummasta pitää enemmän)
120 g smetanaa
Leikkaa ryöpätyt suolasienet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja tilli. Lisää etikka ja pippuria myllystä maun mukaan. Sekoita mukaan lopuksi smetana. Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään. Tarvittaessa lisää makuja.
ellan glögipannacotta
Työskennellessään vuosi sitten Serena- den Tavolàta-ravintolassa Ella Nevalai- nen keksi kokeilla glögipannacottaa. Merimies-lehden lukijat pääsevät nyt herkuttelemaan Nevalaisen muokkaa- malla herkulla mantereellakin.
PANNAcOTTAAN
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria puolikas vaniljatanko 1,5 liivatelehteä
Kaada maito ja kerma kattilaan ja lisää sekaan sokeri sekä halkaistu vaniljatanko. Kiehauta. Lisää liotetut liivatteet ja siivilöi.
Anna massan jäähtyä niin kauan, että seos alkaa hiukan jo hyytyä, jolloin vaniljan siemenet eivät painu pannacotan poh- jaan. Kaada haluttuun astiaan ja anna hyytyä.
GLöGISIIrAPPIIN
1 dl glögiä 0,5 dl sokeria
Mittaa ainesosat kattilaan ja keitä kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja kaada valmiin pannacotan päälle. Halutessasi voit lisätä koristeeksi esimerkiksi puolukoita ja sydän- piparin.


































































































   24   25   26   27   28