Page 6 - 10 askelta uudistumiseen
P. 6

  Lue koko juttu >
VERKOSTOJOHTAMINEN
  JAMK:
Verkostoja ja vapaita kohtaamisia
Jyväskylän ammattikorkeakoulussa JAMK:ssa korkeakoulupohjainen yrittäjyys on nostettu keskeiseksi kehittämisalueeksi. Käytännössä tämä tarkoittaa panostusta niin opiskelija- ja henkilöstölähtöiseen yrittäjyyteen kuin yritysyhteistyöhön liittyvien uusien toimintamallien rakentamista. Työtä tehdään yhä enemmän verkostoissa.
VUODEN 2014 ALUSTA alkaen JAMK:n yrittäjyys- ja innovaatiotoiminnasta vastannut liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö kuvaa tähänastista matkaa monipuoliseksi ja haastavaksi.
Verkostojohtaminen eroaa perinteisen linjaorganisaation johtamisesta, sillä verkostoissa prosessit ovat enemmän osallistavia kuin ylhäältä alaspäin johdettavia.
– Myös esimiesten pitää itse osallistua ja olla mukana arjen työssä nä- kemässä, kokemassa ja tukemassa uudistuksia. Verkostoja ei johdeta kokouksissa eikä omalta työpisteeltä.
YHTEINEN MISSIO ON TÄRKEÄ
Perinteisessä tutkintokoulutuksessa oppiminen tapahtuu opintojak- soilla tuttujen opettajien ohjauksessa totutussa luokkaympäristössä. Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta taas perustuu usein monialaiseen tiimityöskentelyyn, jossa verkostojen toimintalogiikan ymmärtäminen on tekemisen perusta.
”Verkosto- johtamisessa on kyse ihmisistä ja
kohtaamisista.”
JAMK:in liiketoi- mintajohtaja Pekka Jääskö kertoo, ettei tarvitse työhuonet- ta ollenkaan. Hänen pitää olla siellä, missä verkostotkin ovat. Ja ne eivät ole hänen työpisteel- lään.
 6 10 askelta uudistumiseen
Työpaikkatarina




















































































   4   5   6   7   8