Page 8 - 10 askelta uudistumiseen
P. 8

  Lue koko juttu >
OSALLISTAVA JOHTAMINEN
   Kilterin päiväkoti:
Osallistaminen on ainoa vaihtoehto
Vantaalla, Kilterin vuoropäiväkodissa hoitoa tarjotaan ympäri vuoden viikonpäivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta vuorotyötä tekevien vanhempien ennalta ilmoittamien työaikojen mukaan. Kasvatustyötä tekevältä henkilöstöltä ja päiväkodin johdolta työn sujuminen sekä laadukkaan ja turvallisen varhaiskasvatuksen toteutuminen vaativat saumatonta yhteispeliä.
AAMUN ENSIMMÄISET hoitolapset saapuvat Vantaan Myyrmäessä sijaitsevaan päiväkotiin jo ennen kukonlau- lua. Päivän askareiden jälkeen yörauha laskeutuu iltakymmeneltä ja ennen sitä yöksi hoitoon jäävät lapset ovat syöneet iltapalan, käyneet iltapesulla ja kömpineet unilelu kainalossaan nukkumahuoneissa odottaviin sänkyihin. Toiminta on ympärivuorokautista, mutta johtamisen ydin ei eroa vain päiväaikaan tarjottavasta hoidosta.
– Kaiken a ja o on varhaiskasvatuksen pedagoginen johtaminen. Se täytyy pitää mielessä kaikessa työvuorojen suunnittelusta lähtien. Meillä johtamistyötä lisäävät vuorohoi-
toon liittyvät vaatimukset, pohtii Kilterin päiväkodin johtaja Pirjo Pohjasniemi.
Koko Länsi-Vantaan vuorohoito on keskitetty Kilteriin. Käytän- nössä se tarkoittaa seitsemää lapsiryhmää, joista yksi on esiope- tusryhmä ja muut 1–5-vuotiaiden lasten ryhmiä. Tällä hetkellä kasvatustyötä lasten parissa tekee 32 ammattilaisen joukko.
”Osallistaminen on aivan keskeinen johtamisen työkalu.”
Kilterin päiväko- dissa töitä tehdään yhdessä ja osal- llistuen, kuvassa vasemmalta: Niina Hakkarainen, Pirjo Pohjasniemi Aija Elomaa, Satu Pritti- nen, Iida Pekkanen, Susanna Tinnilä ja Kirsi Hirvonen.
 8 10 askelta uudistumiseen
Työpaikkatarina






















































































   6   7   8   9   10